vineri, 7 martie 2014

"Mi-e dor sa pot sa nu-mi mai fie dor de tine"

Neliniste. Din ce in ce mai apasatoare.
Cand sufletul cauta alt suflet in sutele de oameni pe care le vede zilnic, cand il regaseste in toate persoanele din dreapta sau din stanga sa.
Cand urmareste cu privirea acel chip pe care il are intiparit  in suflet si isi doreste acea revedere pentru ca nu a fost totul spus. Pentru ca au mai ramas cateva cuvinte care trebuiau rostite si poate chiar erau importante, poate chiar insemnau ceva. Si niste priviri care nu s-au mai intalnit de luni bune, poate chiar de ani buni, care nu si-au mai 'spus' nimic.

   Cand sufletul mai are ceva de ''zis'', devine nelinistit. Si cauta. Cu un dor nebun care nu poate fi potolit doar daca gaseste ce cauta in multimea banala de oameni care nu-ti spune nimic.


   Si, totusi, stii ca intr-o zi marea revedere va avea loc. Stii ca vei da peste el in cel mai neasteptat si nepotrivit loc, poate chiar in cele mai banale circumstante, la metrou, la cumparaturi sau pur si simplu pe o strada intunecata. Vei stii atunci ca asteptarea a meritat si sufletul tau va rasufla usurat pentru ca a gasit ce cauta de atat de mult timp.

  Privirile alea s-au regasit in multimea prin care-ti faceai loc, grabita, zi de zi. Asteptarea, care parea fara sfarsit, a disparut. E chiar in fata ta si ii poti spune tot ce ai tinut pentru tine atata timp. Ii poti spune cat de mult a gresit, unde si de ce, cat de mult a mintit si ce ai facut in lipsa lui. Ii poti spune cum, din ziua in care v-ati despartit, ai visat in fiecare seara momentul in care va veti intalni din nou.

  Dar alegi sa n-o faci pentru ca ai putea distruge totul. Clipele alea sunt mult prea importante pentru tine si preferi sa profiti de faptul ca, in sfarsit, v-ati regasit in multime. Preferi doar sa-i zambesti si sa-i vorbesti ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, cu aceeasi bucurie cu care i-ai vorbit si la inceput, cand totul parea sa fie bine, cand nu-l cunosteai si credeai ca e persoana potrivita pentru tine, cand credeai ca l-ai gasit, in sfarsit, dupa ani intregi de cautari. Ai vrea sa stie si el asta. Si-ai vrea sa poti ierta.



  Vei putea sa ierti doar in momentul in care vei  trece peste. Atata timp cat inca iti pasa, nu o sa poti ierta pentru ca stii ca nu meritai asta. Nu tu. Tu erai altfel. Tu nu erai ea sau ele, nu erai cele din trecut sau cele din viitor, cele din vise sau cele de pe strada. Tu erai mai mult de atat. Tu meritai mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu