duminică, 9 martie 2014

Primavara dupa iarna grea

   Sunt putine momente in viata cand crezi ca ai gasit raspunsul la intebarile care pareau sa nu-si gaseasca vreunul. Atunci cand esti surprins de o intamplare la care nu te asteptai sa mai aiba loc. Cel putin nu atunci. Cand crezi ca ai gasit ceea ce cautai de prea mult timp.
Cand crezi ca in sfarsit noptile tale nedormite, pline de 'de ce?', au luat sfarsit.


   E momentul in care o raza de soare apare in viata ta si-ti lumineaza cel mai ascuns colt al sufletului. Atunci incepi sa vezi mai bine. Atunci totul pare mai clar si simti cum iti gasesti pasii pe drumul pe care te ratacisesi candva.
   Primavara isi face prezenta in viata ta dupa o lunga iarna al carei sfarsit parea prea departe. Sufletul revine la viata, tresare atunci cand te gandesti ca, in sfarsit nu o sa mai tremuri de frig. Cel putin nu singura. Si, chiar daca afara nu e primavara, in sufletul tau 'infloreste'  fiecare bucatica care, pana mai ieri, nu-si gasea locul in pieptul tau.
  Pentru prima data te simti in sfarsit implinita. Stii ca nu ai de ce sa-ti fie frica si mergi inainte fara teama pentru ca ai incredere. Pentru ca nu mai esti singura.
Cineva te tine de mana pe noul tau drum, te tine in brate ca sa te protejeze de frigul de afara. Dar tu nu simti nici frig, nici iarna pentru ca in sufletul tau e prea cald si bine. Pentru ca anul asta, anotimpul ala pe care-l urai atat de mult pare sa te fi ocolit.
 

  Simti ca va fi bine.
Simti ca de data asta vei fi fericita si faci tot posibilul sa nu strici toate momentele astea frumoase. Iti promiti ca o sa faci tot ce-ti sta in puteri ca primavara din sufletul tau sa dureze mai mult decat dureaza cea de afara, mai mult de trei luni. Profiti de fiecare moment frumos, respiri 'aerul' acestei primavari care ti-a schimbat viata, zambesti cat mai mult, dansezi si le arati tuturor cat de fericita esti tu acum. Si nu-ti pasa ca ei se mira cum, in ciuda iernii posomorate de afara, tu zambesti si esti mai fericita ca oricand. Nu-ti pasa pentru ca stii ca tu traiesti si respiri doar PRIMAVARA.
Si timpul trece, si trece, si tot primavara, si tot e bine. Si tot frumos si cald la tine-n suflet.


   Dar, cum niciun lucru nu dureaza, iarna vine grabita sa-si faca aparitia, ca-n fiecare an.
E din ce in ce mai frig la tine-n suflet si nu mai zambesti atat de des cum o faceai inainte. Apoi fericirea e inlocuita de dezamagire.
Nu-i usor, dar iti amintesti cum tot ce e frumos dureaza putin.
Iarna asta o sa fie mai grea decat toate celelalte, dar stii ca dupa iarna grea, mereu vine primavara. Mereu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu