joi, 13 martie 2014

Priveste cerul

    Priveste cerul! Un mesaj simplu pe care un tanar roman l-a scris in franceza pe un zid din Franta.
 Dar in spatele acestui mesaj simplu sta indemnul de a lua o pauza de la rutina zilnica. De la o viata in care tot ceea ce facem este sa fugim dupa lucruri pe care ori nu o sa le avem niciodata, ori nu dureaza: bani, fericire, cariera.

    Nu avem niciodata timp pentru a zambi. Pentru a multumi. Pentru a ne uita in dreapta noastra sa vedem cine ne este alaturi si sa le fim recunoscatori.
Uitam deseori, in aceasta goana zilnica, de cele mai simple si importante lucruri. Spunem ca ne dorim sa fim fericiti, dar uitam sa facem acele lucruri marunte care aduc intr-adevar fericirea adevarata. Fericirea pura. Pentru ca ea sta in lucrurile mici.

    Ne dorim mereu mai mult. Nu suntem niciodata multumiti cu ceea ce avem. Nu suntem recunoscatori. Nu stim sa vedem ce fel de oameni avem langa noi. Uitam sa iubim, sa zambim, sa ne bucuram de frumosul din jur.


   Apar, la un moment dat, in viata noastra, persoane care ne influenteaza negativ si ne distrag atentia de la lucrurile cu adevarat importante. De la cele care conteaza si ne-ar  putea face viata mai buna.
Suntem prea focusati pe lucrurile pe care nu le avem si pe dorinta de a le obtine, pe oamenii pe care i-am pierdut si pe ranile pe care le-au lasat, incat uitam ca mai exista ceva. Un gram de bunatate in oamenii de la care ne asteptam mai putin. De la strainii din metrou, de la colegii cu care de-abia vorbim la facultate, de la vecini. Un simplu 'multumesc' , un zambet sau o vorba buna iti poate schimba ziua. Ti-o poate face mai buna. Daca stii sa-ti deschizi sufletul, sa fii recunoscator.

   Poate mai exista un gram de umanitate in sufletul cui nu te astepti. In sufletul unui strain pe care-l intalnesti intamplator in cel mai stupid loc. Si poate iti vei gasi fericirea in sufletul acelui strain. Poate ca el stie ceea ce sufletului tau ii lipseste. Poate-ti va da ceea ce cautai.


  Poate-ar fi cazul sa te opresti putin din rutina asta care te transforma intr-un robot. Poate-ar fi timpul sa PRIVESTI CERUL. La propiu. Sa-ti scoti capul din pamant si sa vezi cat e de frumos intr-o zi insorita de primavara. Sa inchizi ochii si sa respiri adanc. Atunci o sa-ti dai seama cat de multe lucruri ai si cat sunt de frumoase, cat de minunati sunt oamenii din jurul tau, ce viata frumoasa ai.
Apoi vei zambi si viata ta va fi altfel. Doar atunci cand vei realiza cat de improtante sunt lucrurile si cat de frumosi sunt oamenii care te inconjoara, care te iubesc.



  Cu siguranta viata noastra ar fi mai buna daca am sti sa apreciem toate astea. Cu siguranta am fi mai fericiti daca am da ceea ce primim. Sa stim sa fim recunoscatori, asta ne lipseste. Poate asa am gasi fericirea si nu ar trebui sa mai alergam dupa ea.
 Fericirea se ascunde undeva in sufletul nostru, in lucrurile marunte din fiecare zi pe care-o traim, si-n oamenii buni care incearca sa ne schimbe in bine viata.

   Sunt toti cei care imi fac ziua mai frumoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu