luni, 2 iunie 2014

Galceava inteleptului cu lumea

Oricat de mult te-ai stradui sa fii mai bun, lumea din jurul tau mereu iti va pune bete in roate si va incerca sa te traga in jos. Mereu se intampla asta atunci cand incerci sa ajungi cat mai sus.
Oameni mici care vor incerca sa te incurce sa ajugi la visul tau, la fel si obstacole, vor fi peste tot. Important nu e sa stii sa-i ocolesti, ci sa stii cum  sa le demonstrezi ca nu esti atat de mic pe cat pari, chiar daca esti la inceput de drum.

Oameni care vor incerca sa-ti fure locul vei gasi la fiecare pas. Trebuie sa ramai cinstit in sufletul tau pentru ca visul pe care il ai sa fie la fel.

Nu tot cei care par a fi niste INVATATI sunt, intr-adevar, asa. Multi dintre ei doar vor incerca sa te invete ceva, intr-un sistem plin de 'animale' care se ascund in spatele unor MASTI pentru a parea mai buni: elefanti, cameleoni, corbi, camile, girafe sunt in spatele tau si langa tine. Doar ca le lipseste ceva mult mai important pentru a te face pe tine sa inveti.

Pana la urma, NOROCUL NESTATORNIC e in viata tuturor. Iar inauntrul unor oameni, DESERTACIUNEA se gaseste in cantintati prea mari, ajungand sa fie stapaniti de ea.

UNDE SUNT profesorii care ar trebui sa ne invete mai mult decat niste scrieri? Asta ma intreb din ce in ce mai des, dar, cu siguranta nu in locul in care ma aflu.


Ce vor fi cei care vor ajunge PROFESORI? Niste 'TIGANI' care tanjesc dupa 'MANCARE' si 'BAUTURA' si uita de care este scopul lor intr-o  LUME EFEMERA.

Cu siguranta, pentru acesti oameni nu se va scrie niciun LETOPISET, nicio CAZANIE, nicio PSALTIRE si nici macar vreo CRONICA ANONIMA. Chiar daca unii sunt facuti sa ramana anonimi.

POST SCRIPTUM: IMI VOI ADUCE AMINTE CA SUNT MURITOR dar si de faptul ca INTELEPTUL mereu  duce o lupta cu LUMEA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu