vineri, 25 aprilie 2014

Rasarit de soare

"Ai fost  o ploaie calda de vara care mi-a racorit trupul ars de soare. O ploaie de care-aveam nevoie.
 Ai fost soarele care mi-a incalzit sufletul inghetat si gol.
Ai fost marea mea si cel mai frumos rasarit pe care l-am prins la malul marii.
Ai fost nisipul care-mi atingea usor talpile goale si apa marii care m-a spalat de toate pacatele si de tot raul pe care-l facusem inainte.
Ai fost soarele care m-a facut sa uit toate greselile si datorita caldurii lui am renascut. Singurul rasarit de soare de care-aveam nevoie.

Parfumul pielii tale m-a tinut in viata. Si in fiecare zi fericita.

Ai fost cel mai frumos cadou primit de ziua mea.
Cel mai dulce sarut.
Ai fost paharul de apa care mi-a potolit setea.
Ai fost vara care mi-a redat libertatea.

Ai fost cea mai buna greseala pe care o puteam face. Si cea mai importanta amintire."



duminică, 6 aprilie 2014

Narcotic

      Viata e ca o tigara. Ne grabim sa tragem din ea pentru ca a devenit o obisnuinta. Trecem prin ea repede fara sa o mai traim. Se stinge usor nereusind sa tragem prea multe fumuri din ea din cauza obsesiei disperate de a ajunge la filtru, adica la ceea ce oamenii numesc FERICIRE.
    Tigarea noastra se aprinde de prea putine ori iar cand se aprinde, se aprinde degeaba. Nu invatam nimic din 'fumul' pe care-l 'inhalam'. Nu facem altceva decat sa traim stereotip fiecare lucru ce ne iese in drum.


   Dupa ce o termini, ai si uitat ca ai fumat-o pentru ca ai uitat sa o 'traiesti', sa profiti de momentul ala. O arunci in graba pe jos, uitand imediat starea pe care ti-o dadea. La fel e si cu viata, uitam intr-o clipa momentele frumoase si le aruncam pe jos, calcand apoi cu piciorul pe ele. Le strivim si le lasam aruncate pe jos, ramanand in urma noastra ca un gunoi. Exact. Aruncam momentele alea frumoase si uitam intensitatea cu care le-am trait si fericirea pe care ne-au creat-o atunci cand le-am trait.


   Aprinde-ti tigarea vietii tale. Intinde-ti capul pe spate si inspira. Simti cum totul e mai clar in mintea ta acum. Toate lucrurile au sens. Esti linistit acum.
Traieste-ti viata exact asa cum traiesti momentul atunci cand fumezi tigarea asta. Intens. Traieste fiecare fum pe care il inhalezi, fiecare moment pe care-l traiesti in viata asta care e la fel de scurta precum o tigare.