vineri, 12 august 2016

Aproape 22

In curand o sa am 22 de ani si ma gandeam in ultimul timp atat de mult la copilarie. Cand esti mic iti place sa mai adaugi cate un an si sa cresti, dar de la o anumita varsta, acest lucru nu mai e atat de placut.
De ce? Pentru ca te uiti inapoi si vezi ca sunt prea multe lucruri pe care voiai sa le faci acum multi ani, dar nu le-ai facut. Uneori pentru ca n-ai putut, uneori pentru ca nu ai vrut sau ca ti-a fost lene, de cateva ori pentru ca ti-a fost frica si ai tremurat si de mult prea multe ori pentru ca nu S-A putut. Exact, destinul ti-a pus destule piedici ca sa nu faci ce ai visat...
Dar tu ai fost acolo, mereu. Ai inchis ochii si deja te aflai in tara la care visai de cand aveai 10 ani, pe plaja, seara.
Pana la 21 de ani vizitasei deja jumatate din tarile de pe planeta si vazusesi dej tot ce voiai sa vezi.
Ba mai mult, ai si iubit suficient cat pentru patru vieti. Ai ras, ai plans, ai sarutat cu ochii inchisi, ati mers desculti pe plaja la rasarit si ati vazut frumosul acestei lumi impreuna. Dar ai si facut cativa oameni sa sufere si sa planga, ai spus ce nu voiai sa spui si ai jignit.
Dar apoi ai sarutat, ai zambit si ai vindecat. Ai mers mai departe mereu cu un zambet in suflet pe care-l tineai ascuns pentru ocazii "speciale", pentru acele ocazii care necesita un zambet dupa multe lcrimi.
Si cineva te-a iubit atat de mult incat ai decis sa ramai toata viata cu el pentru ca sufletul tau aflase deja adevarul: el te va face fericita.
Si i-ai ajutat pe toti acei oameni care nu mai stiau ce insemna speranta si ai construit pentru ei o zi de maine mai buna.
Ai mangaiat, ai ajutat, ai sperat, ai crezut, ai iubit.
Sunt o mie de dorinte intr-un suflet 'batran' de 22 de ani. Si chiar daca ai reusit sa implinesti din ele cat sa numeri pe degetele de la o mana, tu stii ca o sa vina o zi in care o sa le implinesti pe toate, cand o sa atingi infinitul. Atunci o sa stii ca visurile nu au varsta si ca speranta nu moare niciodata. Ca sufletul e mereu tanar atunci cand e pur si nepatat de rautate, ca dragostea apare atunci cand o astepti mai putin, si ca fericirea vine la geamul tau atunci cand crezi in tot ce-i bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu